У Білому домі прокоментували інформацію про початок українського контрнаступу на півдні

Читать на русском
Це ще навіть не контрнаступ. І незалежно від його масштабу і розмаху, він вже впливає на російський військовий потенціал
Джон КірбіReuters

Хоча Білий дім отримує повідомлення про те, що Україна почала масштабну контрнаступальну операцію на півдні країни, там не мають наміру коментувати хід цієї операції.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій в Раді національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі, повідомляє американське видання CNN.

Кірбі зазначив, що це ще навіть не контрнаступ. І незалежно від його масштабу і розмаху, він вже впливає на російський військовий потенціал.

«Тому що росіянам довелося виводити ресурси зі сходу просто через повідомлення про те, що українці можуть більше атакувати на півдні. І тому їм довелося виснажити певні підрозділи в певних районах на сході Донбасу, щоб відреагувати на те, що вони явно вважали насувається загрозою контрнаступу» - вважає він.

Нагадаємо, вранці 29 серпня стало відомо, що Збройні Сили України почали наступальні дії за багатьма напрямками на півдні України. Вже до обіду першу лінію оборони окупантів було прорвано в трьох місцях, під контроль ЗСУ перейшов Сухий Ставок.

Сили оборони півдня, коментуючи наступ, нагадали, що будь-яка військова операція потребує тиші, тому говорячи про контрнаступ українських сил на півдні, потрібно набратися терпіння та чекати на результат.

За даними ЗМІ, українськими військами звільнено чотири населених пункти на шляху до Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: