У Німеччині запевнили, що не знімуть санкції з росії, навіть через протести

Читать на русском
Бербок запевнила, що санкції проти росії, запроваджені через війну в Україні, знято не буде, навіть якщо німці виходитимуть на протести через високі ціни на електроенергію.
фото: ВВС

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок пообіцяла дотримати даної Україні обіцянки щодо надання підтримки. При цьому, вона запевнила, що Німеччина не зніматиме санкції з росії, навіть якщо суспільство буде виходити на протести через високі ціни на електроенергію.

Про це вона заявила під час виступу на конференції «Форум 2000» у Празі.

«Якщо я дам обіцянку народу України, що ми будемо вас підтримувати стільки, скільки буде потрібно, то я хочу дотримати цієї обіцянки, незалежно від того, що думають мої німецькі виборці», - сказала вона.

Бербок запевнила, що санкції проти росії, запроваджені через війну в Україні, знято не буде, навіть якщо німці виходитимуть на протести через високі ціни на електроенергію.

«Ми будемо підтримувати Україну, і це означає, що санкції залишаться... Ми повинні знайти хороші рішення по всій Європі, щоб збалансувати соціальні наслідки, тому що це інша частина цієї війни», - зазначила вона.

Очільниця МЗС підкреслила, що підтримка України - «це просто нормальна річ, якщо ви вірите у верховенство права та свободу в світі».

Боррель заявив, що ЄС буде складно через санкції проти росії: «Це ціна свободи»Голова європейської дипломатії не став заперечувати того, що санкції проти країни-агресора викликали економічні проблеми в Європі.

«Те, за що ми боремося, те, за що бореться Україна, — це право, яке має кожна країна - сама визначати своє власне майбутнє», - наголосила Бербок.

Водночас, вона наголосила, що війна росії проти України є і гібридною війною.

«Її стратегія полягає в тому, щоб розколоти наші демократичні держави зі словами: ось тепер бідних людей кидають напризволяще. І ми повинні на це відповідати: ні. Ми солідарні з усіма нашими громадянами так само, як ми підтримуємо всіх українців», - додала вона.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у Німеччині практично вичерпалися запаси зброї для постачання Україні.

При цьому 29 серпня канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв, що Берлін в найближчі тижні відправить Україні сучасне озброєння, включаючи системи ППО, радари та безпілотники.

Раніше, 22 серпня, в Німеччині заявляли, що наразі не можуть наростити постачання зброї Україні, погодившись на можливе ослаблення Бундесверу, через військові загрози, які виходять від росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: