Візові санкції Євросоюзу мають стосуватися і громадян Білорусі – глава МЗС

Читать на русском
Дмитро Кулеба заявив, що проти громадян Білорусі теж потрібно запровадити візові санкції. Міністр також не вважає вирішенням питання компромісний варіант цих санкцій – скасування спрощеного візового режиму.

Громадяни Білорусі також мають потрапляти під заборону на видачу віз до Європейського союзу, оскільки їхня країна є співучасником агресії.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Безумовно, Білорусь є співучасником у злочині агресії, вчиненої російською федерацією», – сказав Кулеба.

За його словами, Україна наполягає на повній візовій забороні для громадян росії, оскільки бачить, як прихильники путіна та його агресії поєднують зневагу до Європи з подорожами та відпочинком у цій же Європі.

Кулеба про візові санкції: Росіяни повинні визначитися, хочуть вони знищити Європу чи відпочивати тамДмитро Кулеба заявив, що росіяни, які підтримують війну проти України, також підтримують російську агресію проти Європи та Заходу. Тому слід заборонити їм туристичні поїздки.

«Тут треба визначатися, як у відомому анекдоті: якщо ви за путіна – сидіть вдома та насолоджуйтесь російською федерацією, а не використовуйте Європу для своїх благ, при цьому ходячи у футболці з літерою «Z» і прославляючи путіна», – сказав міністр.

Кулеба зазначив, що наратив «це війна путіна» – це просто самообман: адже вбиває і ґвалтує мирних жителів не сам путін, а громадяни росії, чиї родичі теж підтримують війну. «Називати цю війну «проблемою путіна», а не проблемою російського суспільства, яке поділяє в значній абсолютній більшості погляди свого президента – це просто самообман», – додав він.

Глава МЗС також вважає напівзаходами можливий компромісний варіант візових санкцій – скасування спрощеного візового режиму для громадян росії.

«З 24 лютого ми займаємо чітку позицію, що саме напів заходи щодо росії є однією з причин війни. Саме тому, що європейська політика з 2014 року полягала в напів заходах: «тут б’ємо росію, а тут тримаємо за ручку, щоб не було занадто боляче», і призвело до цього. Тому однозначно епоха «напів заходів» минула», – заявив він.

Нагадаємо, за словами Жозепа Борреля, ЄС навряд чи підтримає повну візову заборону для росіян.

Тим часом президент України Володимир Зеленський закликав не дозволити росіянам перечекати війну в Європі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: