Спецслужби росії шпигували за тренуваннями українських військових у Німеччині – Spiegel

Читать на русском
Російські агенти у Німеччині шпигунили за навчанням українських військових роботі із західною зброєю.

Спецслужби росії шпигували в Німеччині за тим, як українські військові навчаються поводженню із західними системами озброєнь.

Про це повідомляє видання Der Spiegel із посиланням на дані німецької служби військової контррозвідки MAD.

Після початку війни половину російських шпигунів було вислано з Європи – глава МІ-6Після вторгнення в Україну з Європи було вислано близько 400 російських шпигунів, які діяли під дипломатичним прикриттям, повідомив голова МІ-6.

За інформацією розвідки, російські агенти стежили за підготовкою українців біля міста Ідар Оберштайн, а також біля Графенвера.

В Ідар-Оберштайні інструктори бундесверу навчали українських військових використовувати самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000), а в Графенвері військовослужбовці США проводили заняття із застосування американських артилерійських систем.

Після початку навчання німецька влада помітила підозрілі автомобілі біля військових об'єктів у цих містах. Також над навчальними центрами кілька разів пролітали невеликі безпілотні літальні апарати, які знімали підготовку військових.

Джерело видання також повідомили, що спецслужби рф могли отримати доступ до мобільних телефонів українців.

Нагадаємо, у розслідуванні видання The Washington Post розповідалося, як ФСБ росії провалила підготовку до повномасштабної війни. Перед вторгненням оперативники були настільки впевнені у швидкому падінні Києва, що останніми днями шукали та облаштовували квартири у столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: