У Німеччині через санкції застрягли десять літаків рф

Читать на русском
На аеродромах Німеччини через санкції залишаються десять літаків, що належать російським власникам.
Фото DW

На аеродромах Німеччини через санкції залишаються десять літаків, що належать російським власникам.

Про це пише DW.

Здебільшого йдеться про бізнес-джети або літаки, що використовуються для чартерних рейсів. Ці літаки не можуть залишити країну через санкції.

Зокрема, у Лейпцигу знаходяться три Ан-124, у Кельні – Bombardier BD-100-1A10 Challenger 300 та Boeing 737, у Франкфурті-Хані – Boeing 747, у Баден-Бадені – Cessna 750 Citation X, два Embraer ERJ-B3 BD-700-1A10 Global Express XRS. Також у Мюнхені застряг лайнер Airbus A320, який колись орендувала російська авіакомпанія. Рішення про долю цього літака має прийняти власник.

Санкції жорстоко б'ють по росіянам, в росії інфляція та дефіцит товарів – експертСанкції прекрасно працюють, попри вигадки російської пропаганди щодо імпортозаміщення та іншу генеровану нею маячню

«Оскільки машини підлягають забороні на зліт та політ через режим санкцій ЄС, вони не можуть використовуватися власником і не можуть бути вивезені в інше місце», – зазначають у повідомленні.

При цьому літаки можуть отримувати лише базове обслуговування, наприклад, для захисту від несанкціонованого доступу до них. Будь-яке інше техобслуговування заборонено.

Нагадаємо, наприкінці травня фінансовий експерт заявив, що в економіці росії розпочався катастрофічний спад. Його ознаками є падіння економічної активності, падіння доходів та рівня споживання.

Критичний ефект західних санкцій економіка росії відчує не раніше кінця 2023 року за умови відсутності нових обмежувальних заходів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: