У МЗС Німеччини назвали власні танки найгіршими в Європі

Читать на русском
Саме через це Німеччині важче за інші держави постачати допомогу Україні з власних запасів, зазначає керівниу МЗС країни.
Суспільне

Німецькі танки найгірші серед усіх європейських країн, оскільки Німеччина має техніку 50-річної давності.

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Згідно з її словами, Німеччина думала, що буде жити у мирі в Європі. Тому в минулому країна витрачала менше на власну військову оборону.

Бербок заявила, що її країна має техніку 50-річної давності і не думала про можливість використання танків знов. Як зазначає міністр, саме через це Німеччині важче за інші держави постачати допомогу Україні з власних запасів.

«Я маю на увазі наші військові танки, найгірші, які ви можете собі уявити, в Європі. Так було протягом останніх десятиліть, тому що Європа була побудована для життя в мирі. Це старомодно, і наші запаси зброї зараз не такі, які повинні бути, за винятком деяких частин протиповітряної оборони, про що я сказала, тому ми не можемо постачати все з наших власних запасів», - сказала вона.

Шольц буде максимально тягнути зі зброєю для України, як вірний послідовник Меркель – експертШольц буде і далі обіцяти Україні золоті гори в плані постачань озброєння, проте навряд чи можна буде дочекатися від нього якихось реальних справ

Міністр зовнішньополітичного відомства Німеччини заявила, що для неї дуже важливо змінити цю реальність.

«Рішення поставити артилерію, і все, що ми можемо зробити з сучасними системами, очевидно, потребує підготовки. Але це було важливо і для мене, коли треба думати не лише про завтра, а й післязавтра, тому що Україні, очевидно, потрібна допомога», - додала вона.

Нагадаємо, що у МЗС Німеччини розповіли, коли зможуть передати Україні ППО IRIS-Т.

Вартість однієї системи IRIS-T SLM, які планує закупити Україна, становить 140 млн євро, тоді як контракт планується на 11 систем, тобто на 1,5 млрд євро.

Окрім цього, уряд Німеччини схвалив продаж Україні 100 самохідних гаубиць типу Panzerhaubitze. Але коли перші гаубиці надійдуть в Україну – неясно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: