Німеччина змінює правила перебування для біженців з України

Читать на русском
У Німеччині з початку вересня розпочнуть облік безвізових днів, протягом яких українці перебувають у країні.

Федеральна рада Німеччини оприлюднила рішення щодо зміни правил перебування на території країни громадян України з 1 вересня 2022 року.

Згідно з рішенням уряду, з 1 вересня для громадян України розпочинається облік часу перебування у країні. Враховуватимуться всі дні перебування, починаючи з 24 лютого. Ті українці, які перебувають у Німеччині понад 90 днів, мають отримати статус тимчасового захисту або залишити країну на наступні 90 днів.

Де краще – за кордоном чи вдома: українські біженці дали оцінку різним сферам життяУкраїнські біженці, перебуваючи за кордоном, найбільше оцінили український графік роботи магазинів, діджиталізацію послуг та співвідношення ціни та якості у сфері краси. Докладніше – на інфографіках.

При цьому українці, які прибудуть на територію Німеччини після 1 вересня 2022 року, також матимуть змогу легально перебувати в країні протягом 90 днів без необхідності подавати заяву на реєстрацію статусу тимчасового захисту.

Реєстрацію для громадян України буде відкрито протягом усього часу війни.

Нагадаємо, влада Іспанії затвердила отримання фінансової допомоги біженцям з України. Її розмір – 400 євро на дорослого та 100 євро на дитину.

Чехія припинила безплатне медичне страхування українських біженців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: