У Німеччині готові говорити про заборону віз до ЄС для росіян

Читать на русском
Бербок запевнила, що німецький канцлер Олаф Шольц ніколи не відкидав ідею заборонити росіянам в'їзд до Європи
Анналена БербокEPA / EFE

Німеччина готова піти на компроміс з питання заборони в'їзду в Європейський Союз туристам з росії. Однак рішення повинна приймати вся Європа.

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час пресконференції зі своїм колегою з Данії Йєппе Кофодоф, повідомляє Deutsche Welle.

Бербок запевнила, що німецький канцлер Олаф Шольц ніколи не відкидав ідею заборонити росіянам в'їзд до Європи; позиції, які виділили засоби масової інформації з його інтерв'ю, не обов'язково означають фактичну позицію канцлера.

Нагадаємо, 11 серпня стало відомо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц скептично ставиться до введення загальної заборони на в'їзд росіян до Європи, це стосується і туристичних поїздок.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба відстоює точку зору, що російським туристам, бізнесменам і студентам потрібно заборонити поїздки в країни Євросоюзу і G7 – це адекватна відповідь на геноцидну агресивну війну рф. Росіяни, які підтримують війну, просто повинні визначитися - вони хочуть знищити Європу або насолоджуватися там відпочинком.

Чехія, яка зараз головує в Європейському Союзі, запропонує повністю призупинити дію угод про спрощення візового режиму з росією і білоруссю. Це стане компромісним варіантом, який дозволить знайти спільне рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: