Нехай вороги не забувають, на чиєму півострові вони тимчасово перебувають – звернення Зеленського

Читать на русском
Зеленський випустив нове звернення за підсумками 31 серпня, 189-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 31 серпня, 189-го дня війни проти російських окупантів. Президент подякував від імені розвідки всім нашим людям на півдні України та в Криму за надану інформацію.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Були всі відповідні керівники: Залужний, Монастирський, Буданов, Малюк, Данілов та інші. Думаю, що очевидно, які питання ми розглядали. Військові доповіли про ситуацію на передовій, про її розвиток. Зеленський зазначив, що деталі не озвучуватиме.

  • Від імені розвідки подякував всім нашим людям на півдні України та в Криму за надану інформацію.

  • Провів сьогодні нараду з представниками парламенту та уряду України щодо поточних планів державної роботи.

  • Взяв участь у роботі дуже респектабельного форуму в Чехії, у Празі, під назвою «Forum 2000». У ньому закликав посилити підтримку України та вирішити питання щодо заборони шенгенських віз для росіян.

  • Повідомив, що 23 тисячі тонн української пшениці прибули до порту Джібуті і вирушать до Ефіопії, де зараз найбільша посуха за 40 років. А також 40 тисяч тонн пшениці прямують до Ємену. Усього вже 1,5 тонни зернових вийшли з трьох портів.

  • Підписав сьогодні указ про нагородження наших воїнів. 149 учасників бойових дій відзначені державними нагородами, з них 15 – посмертно.

Нагадаємо, що в України вже є стратегія відновлення Криму після його звільнення від окупантів. На півострові будуть розвивати порти, сільське господарство, медицину, освіту, впровадять цифрову систему держпослуг. Також відновлять систему санаторіїв.

Раніше Зеленський прокоментував наступ ЗСУ на півдні України.

Також український президент закликав не дозволити росіянам пересиджувати війну в Європі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: