Стратегія відновлення Криму після деокупації вже є – Зеленський

Читать на русском
У Криму розвиватимуть порти, сільське господарство, медицину, освіту, впровадять цифрову систему держпослуг. Також відновлять систему санаторіїв.
president.gov.ua

Україна вже має стратегію відновлення Криму після його звільнення від окупантів. На півострові розвиватимуть порти, сільське господарство, медицину, освіту, впровадять цифрову систему держпослуг. Також відновлять систему санаторіїв.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час саміту Кримської платформи у вівторок, 23 серпня.

Кількість ударів по тимчасово окупованому Криму буде тільки зростати – ПодолякЯкщо російські військові думали, що можуть безкарно бити по Україні, не отримуючи у відповідь ніяких ударів, то вони дуже помилилися

«У нас дуже опрацьований погляд на те, як відновити наш український півострів Крим після вигнання російських окупантів, тож додаємо до роботи Кримської платформи ще два напрямки. Це економічне та законодавче. Ми маємо стратегію відновлення Криму. Сьогодні її буде представлено в рамках економічної панелі. І ми створюємо законодавчий фундамент після деокупації, а також для всіх, кому Крим набагато більше, ніж будинок», - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що Крим буде інтегрований до Європи разом із усією Україною. На півострові розвиватимуть порти, сільське господарство, підприємництво, медицину, освіту, впровадять сучасну цифрову систему держпослуг.

«Україна відновить у Криму систему санаторіїв, реабілітаційних центрів, професійних закладів, які зможуть приймати мільйони туристів щороку», - додав Зеленський.

Президент нагадав, що до окупації в Криму не було репресій з боку влади, а відновлення Україною контролю за півостровом стане «історичним антивоєнним кроком у Європі».

Нагадаємо, ранішеВолодимир Зеленський заявив, що цього року у повітрі Криму відчувається, що незабаром півострів повернеться до рідної гавані. Російська окупація Криму є тимчасовою, Україна повертається, щоб забрати своє.

У РНБО повідомили, в якому разі незаконний Кримський міст не знищуватимуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: