Зеленський: росія схожа на ненажерливого алігатора, говорити з нею не можна

Читать на русском
Для переговорів необхідне бажання обох сторін. Російська влада бреше, що вона нібито хоче переговорів, але для неї переговори - це односторонній ультиматум Києву
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Зараз з росією не можна вести жодних переговорів, тому що це ненажерливий алігатор, якого намагається відгризти від України нові шматки та ставить ультиматуми.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на стратегічному форумі в словацькому місті Блед.

Не можна вести переговори з тим, хто хоче напасти та забрати життя – ДжонсонДля України зараз не час починати переговори з росією, оскільки влада країни-агресора хоче лише напасти і забрати життя українців.

За його словами, Україна хоче повернути свої території. Процес цього повернення може бути різним - військовим або дипломатичним, але він буде. Але для переговорів необхідне бажання обох сторін. Російська влада бреше, що вона нібито хоче переговорів, але в їхніх очах переговори - це виставлення ультиматуму Україні, що вимагає визнати Донбас і Крим російськими землями.

Більш того, в росії вже заявляють, що Україна повинна визнати російськими й ті території, які окупанти встигли захопити після 24 лютого.

«Це просто алігатор з таким ненажерливим відчуттям всього чужого... Як би ви з ними не говорили, але на сьогодні вони все одно через півроку прийдуть за іншою нашою територією. Я хочу, щоб всі разом з нами це усвідомлювали» - зазначив президент.

Також Зеленський закликав пам'ятати, що росія аж ніяк не могутня і не сильна, як вона намагається це демонструвати. Легенди про могутню російську армію та велику російську державність поховані українською армією на полі бою.

Раніше в Офісі президента заявили, що зараз Зеленський не збирається йти на переговори з росією, оскільки прекрасно усвідомлює всі ризики, які пов'язані з цим. Позицію Зеленського повністю підтримує українське суспільство.

Раніше радник ОПУ Олексій Арестович зазначив, що спроби росії будь-якими способами нав'язати Україні переговори - це просто бажання росіян виграти для себе час, зібратися з силами перед наступною спробою наступу. Поточні спроби атакувати закінчилися невдало.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: