Зеленський: Війна почалася в Донбасі та Криму, вона там і закінчиться

Читать на русском
Україна повертає свої землі й вона поверне все, що їй належало, крок за кроком вийшовши на законний державний кордон України
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Війна закінчиться саме там, де вона почалася у 2014 році - виходом українських військ на державний кордон 1991 року, звільненням раніше окупованих територій України, в тому числі Донбасу і Криму від росіян.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 29 серпня.

Зеленський створив раду з питань деокупації Криму: політолог пояснив значення такого рішенняПолітолог пояснив значення створення ради з питань деокупації Криму та своєчасність такого рішення.

«Війна, яка почалася з окупації росією нашого Криму і спроби захопити Донбас, має закінчитися саме там - у звільненому Криму, у звільнених містах Донбасу і виходом наших військ на державний кордон України» - зазначив він.

Президент додав, що Україна вісім років пам'ятала про цю свою мету. Всі розуміють, за що борються українські війська, до чого вони прагнуть. Україна повертає своє і буде повертати - поверне тимчасово окуповані території Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей, а також Крим і всю українську частину акваторії Чорного та Азовського морів. А окупантам не буде місця на українській землі.

Нагадаємо, Україна не погодиться на територіальні компроміси з росією. Такий крок просто відкладе війну на майбутнє. Україні потрібна тільки повна деокупація до кордонів 1991 року.

В України вже є стратегія відновлення Криму після його звільнення від окупантів. На півострові будуть розвивати порти, сільське господарство, медицину, освіту, впровадять цифрову систему держпослуг. Також відновлять систему санаторіїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: