Зеленський привітав зі святом українських військових льотчиків: вони стали живими легендами

Читать на русском
За шість місяців війни десятки українських військових пілотів стали кавалерами державних нагород, а 18 з них були удостоєні звання Героя України
Ілюстративне фотоTelegram

В Україні 27 серпня відзначається День військової авіації країни. Президент України Володимир Зеленський привітав українських військових льотчиків зі святом і заявив, що вони стали справжніми живими легендами.

Про це він сказав у своєму зверненні за підсумками 27 серпня.

«Свято людей, без яких не уявити сучасність... росія намагалася знищити нашу авіацію в перші години повномасштабного вторгнення. Повітряні Сили України були збережені та з першого дня вторгнення з честю виконують бойові завдання» - зазначив він.

Польща та Чехія домовилися про охорону повітряного простору СловаччиниОхорона повітряного простору Словаччини іншими країнами була однією з умов, за якої країна була згодна передати Україні свої винищувачі

За шість місяців війни десятки українських військових пілотів стали кавалерами державних нагород, а 18 з них були удостоєні звання Героя України. Навички українських військових льотчиків стали легендарними, що неодноразово підтверджували політики та військові з країн-партнерів України.

«Українська авіація міцна. У вкрай складних умовах, українські пілоти демонструють найвищий клас. Вітаю. Всіх льотчиків, тих, хто готує техніку до польотів і тим, хто допомагає нашій авіації... Окремо хочу подякувати батькам наших воїнів-матерів і батьків за таких сміливих і розумних синів, які зробили дуже багато, щоб наблизити нашу перемогу» - резюмував президент.

Нагадаємо, ще в липні двопартійна група сенаторів США закликала Пентагон розглянути включення в пакет військової допомоги Україні бойових винищувачів американського виробництва.

Як тільки Україна отримає Західні літаки від союзників, вона не тільки зможе розправитися з російською авіацією, але також отримає можливість наносити авіаудари на глибині в 300-500 кілометрів від лінії фронту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: