Зеленський закликав не дозволити росіянам пересиджувати війну в Європі

Читать на русском
Громадяни рф не повинні пересиджувати війну проти України в Європі, саме через це росіянам потрібно заборонити видавати туристичні візи.
фото ОПУ

Громадяни рф не мають пересиджувати війну проти України в Європі, саме через це росіянам потрібно заборонити видавати туристичні візи.

Про це йдеться у виступі президента Володимира Зеленського на Стратегічному форумі у словенському Бледі.

«Європа не тиха гавань, де можна просто пересидіти той час, коли хтось інший бореться проти російського терору. Але, на жаль, багато громадян росії саме так сприймають Європу, саме для цього їм потрібні європейські візи», - сказав він.

Британія може посилити візові умови для росіян – міністр оборониМіністр оборони Британії вважає, що його країна може посилити умови видачі віз росіянам. Але про повну заборону не йдеться.

Глава держави підкреслив, що жодна з країн Європи не застрахована від приїзду російських військових злочинців, на руках яких кров українців, як туристів. За його словами, окупанти можуть отримати певний наказ від керівництва та стати зовсім не туристами. Він додав, що так не повинно бути, і від цього треба захиститися.

Також Зеленський зазначив, що варто давати притулок біженцям з Росії, які не хочуть бути громадянами Росії з таким керівництвом, яких політично переслідують і які їдуть зі своєї країни, щоб підтримувати мир у світі.

«Але якщо ми говоримо про бізнес, туризм, про багаті сім'ї, які відправляють своїх дітей навчатися у ваших вишах, якщо ми говоримо про купівлю нерухомості та відпочинок, то так не можна», - сказав він.

«І обов'язково – весь Європейський Союз, усі країни Європи, весь вільний світ мають стимулювати громадян росії до боротьби за зміну російської державної політики, стимулювати, щоб вони не мовчали та не були співучасниками терору. Ви знаєте, що робити. Я вдячний усім, хто вже допомагає Україні. Допомагаючи нам, ви віддавали не надлишки, а те, що справді має значення і для вас. Ми це цінуємо. Ми знаємо, що коли ми боремося, коли всі разом із вами боремося проти цієї агресії, ми боремося не просто за себе, а за те, щоб Європа перемогла. Реальна боротьба кожної країни за незалежність – це важкий шлях, це те, що набувають покоління. І зараз ми можемо досягти перемоги для себе, для наших дітей, для онуків, для всіх поколінь наших народів, які виборювали свободу раніше», - резюмував президент.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба відстоює точку зору, що російським туристам, бізнесменам і студентам потрібно заборонити поїздки в країни Євросоюзу і G7 – це адекватна відповідь на геноцидну агресивну війну рф. Росіяни, які підтримують війну, просто повинні визначитися - вони хочуть знищити Європу або насолоджуватися там відпочинком.

Чехія, яка зараз головує в Європейському Союзі, запропонує повністю призупинити дію угод про спрощення візового режиму з росією та Білоруссю. Це стане компромісним варіантом, який дозволить знайти спільне рішення.

Франція, Німеччина і деякі інші держави виступають проти повної заборони на видачу віз для в'їзду в Європу громадянам росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: