У Польщі заявили, що пропагандисти росії мають бути засуджені як воєнні злочинці

Читать на русском
Ці особи є найвідомішими обличчями російської пропаганди, які лише вдають журналістів, а насправді є брехунами і воєнними поводирями.
фото: myc.news

Кремлівські пропагандисти, які вдають із себе російських професійних журналістів, після поразки росії у війні з Україною повинні понести таке ж покарання, як воєнні злочинці рф, за розпалювання ненависті до українців.

Про це йдеться в офіційній заяві керівництва Асоціації польських журналістів (SDP), оприлюдненій у День Незалежності України.

У заяві наголошується, що у зв’язку з варварським вторгненням росії в незалежну Україну, яке триває вже пів року, керівництво SDP вимагає, щоб відповідальність за скоєні злочини в Україні проти мирного населення понесли «не лише бандити у російській військовій формі, але й «журналісти» – пропагандисти, які підтримують кремлівський режим».

«Пропагандисти не лише дезінформують світову громадську думку про криваву агресію Москви проти України, а й заохочують до боротьби з українцями заради імперських інтересів путіна та його прибічників», - підкреслюється в документі.

Пропаганда рф погрожує світові «третьою світовою війною» – РНБОПісля вибухів в окупованому Криму пропаганда рф почала залякувати країни світу «третьою світовою війною» у разі подальшої демілітаризації півострова.

Повідомляється, що російських пропагандистів, які видають себе за журналістів, таких як Маргарита Сімонян, Володимир Соловйов, Дмитрій Кісельов, Ольга Скабєєва та багатьох інших, «після падіння режиму путіна слід судити як воєнних злочинців».

Як зазначається, ці особи є «найвідомішими обличчями російської пропаганди», які лише вдають журналістів, а насправді є «брехунами і воєнними поводирями».

У Польщі підкреслюють, що таких осіб в росії, на жаль, багато, з огляду на те, що в рф зараз взагалі немає вільних ЗМІ.

«Шахрайство, дезінформація, але насамперед, розпалювання ненависті і заохочування до вбивств невинних людей у незалежній країні ніколи не вважатиметься журналістикою, а центри російської пропаганди ніколи не стануть ЗМІ», - підкреслюють польські журналісти.

Як зазначає SDP, світові журналістські організації та національні медіа-асоціації повинні постійно впливати на уряди демократичних країн та міжнародні інституції, щоб з огляду на очевидну необхідність підготовки трибуналів для бандитів російської армії, які сіють терор в Україні, «визнати воєнними злочинцями також російських пропагандистів, які заохочують у кремлівських медіа до агресії проти України та намагаються виправдати масові вбивства, зґвалтування та пограбування».

Нагадаємо, що колишньому українському телеведучому Юрію Коту повідомили про підозру у державній зраді.

Раніше ЗМІ писали про те, що у кремлі почали шукати заміну одній з основних тез пропаганди – «денацифікація» України. З'ясувалося, що росіяни не розуміють його сенсу.

А напередодні ста днів з початку війни у Кремлі «попросили» державні ЗМІ не акцентувати увагу на тривалості вторгнення – щоб росіяни менше думали про те, чому їхня армія не змогла досягти значних успіхів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: