«Суспільство в Німеччині розкололося навпіл через Україну»: ЦПД спростував нові фейки роспропаганди

Читать на русском
Зокрема, ще прокремлівські ЗМІ поширили інформацію про нібито небажання клієнтів британського видання Mirror купувати рекламні місця в газетах поряд із матеріалами про Україну.
Ілюстративне фото

Прокремлівські російські ЗМІ поширюють наратив про нібито розкол у суспільстві Німеччини через «український конфлікт» та ще низку фейків.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Як зазначається, із посиланням на приватний німецький інститут Алленсбаха російські медіа заявляють, нібито через так званий український конфлікт суспільство в Німеччині розкололося навпіл, і, «щоб почути німецьку позицію, достатньо відкрити коментарі на місцевих сайтах, де читачі пишуть: «які німецькі інтереси переслідує цими поставками уряд?», «більше зброї з Німеччини = менше газу для Німеччини».

ЦПД при РНБО оприлюднив хроніки окупованих територійЦентр протидії дезінформації опублікував хроніки тимчасово окупованих територій на 26 липня.

Водночас, прокремлівські ЗМІ поширили інформацію про нібито небажання клієнтів британського видання Mirror купувати рекламні місця в газетах поряд із матеріалами про Україну. За словами пропагандистів, «багато клієнтів видавництва не хочуть, щоб реклама їхнього товару знаходилася поруч із матеріалами «про людські страждання».

При цьому, Центр протидії дезінформації застерігає: подібні повідомлення російських медіа є маніпуляцією.

Згідно з ЦПД, фейковою є також заява співголови об’єднаної контрольної комісії Олега Білякова, нібито попри те, що так звана миротворча місія діє в Придністров’ї вже 30 років, регіон «зацікавлений у присутності миротворців до остаточного вирішення конфлікту».

Раніше в українській розвідці повідомляли, що роспропаганда готує фейк про маріупольський драмтеатр.

Нагадаємо, що рф поширює фейк про те, що українські військові на Донбасі нібито перевдягаються у російську форму та мародерствують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: