У кремлі шукають заміну терміну «денацифікація» України, його сенс ніхто не розуміє – ЗМІ

Читать на русском
У кремлі гадають, як замінити термін денацифікація України. Тому що, як з'ясувалося, його не розуміють, ані росіяни, ані навіть деякі чиновники.

У кремлі почали шукати заміну однієї з основних тез пропаганди – «денацифікація» України. У ході соціологічних опитувань з'ясувалося, що росіяни не розуміють його сенсу і не можуть розшифрувати цей термін.

Про це пише російське видання «Проект» з посиланням на джерела, близькі до кремля.

«Ми прагнутимемо демілітаризації та денацифікації України», – ці терміни володимир путін ввів на початку вторгнення в Україну.

Але зрозуміти, що означає «денацифікація», виявилося складно. Видання наводить приклад, що пропагандист Дмитро Кисельов у своїй програмі щонайменше сім хвилин роз'яснював сенс «денацифікації». Він часто згадував термін наприкінці лютого та на початку березня, але у квітні взагалі про нього говорив, або лише раз за всю програму.

Путін втратив інтерес до мирного договору з Україною та хоче захопити «якнайбільше території» – FTПісля невдач росії в Україні путін серйозно розглядав можливість укладання мирної угоди з Україною. Але після загибелі крейсера Москва та звинувачень у воєнних злочинах втратив до цього інтерес.

Сформувати відповідь на запитання, що означає «денацифікація» України, не змогли навіть члени російської переговорної групи у Стамбулі.

Видання пише, що кремль замовив соціологам телефонні опитування, зокрема про ставлення росіян до основних тез пропаганди. За результатами з'ясувалося, що росіяни не розуміють, що таке «денацифікація» — мало хто зміг виразно розшифрувати термін.

«Після цього у нас почався бардак — щотижня шукали нові слова, але нічого вдалого підібрати не вдалося», — розповів співрозмовник, близький до кремля.

За його словами, опитування показували, що населення хоче лише одного — «оголошення про перемогу». Однак досягти її не виходило і доводилося регулярно вигадувати нові пояснення, що неминуче вело до плутанини.

«Проект» також пише, що нібито більшість співробітників уряду та кремля нічого не знали про плани путіна напасти на Україну, і деякі топ-чиновники навіть не встигли скласти план дій, зокрема, в економіці та пропаганді. Багато хто на початку був шокований, але потім їх «обробили».

Крім того, після всіх невдач російської армії в Україні та суперечливих заяв з боку різних чиновників, вище керівництво «вирішило просто замовчати». Міністр оборони Шойгу практично не з'являється на публіці, а путін все рідше дає свої оцінки воєнних дій.

Нагадаємо, раніше російське видання «Медуза» писало, що в кремлі не розуміють, як закінчити війну в Україні переговорами, бо бояться обвалення рейтингу путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: