Пропаганда рф погрожує світові «третьою світовою війною» – РНБО

Читать на русском
Після вибухів в окупованому Криму пропаганда рф почала залякувати країни світу «третьою світовою війною» у разі подальшої демілітаризації півострова.

Після вибухів в окупованому Криму пропаганда рф почала залякувати країни світу «третьою світовою війною» у разі подальшої демілітаризації півострова.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

За інформацією Центру, для просування наративу про «неминучу третю світову війну» російські медіа масово поширюють слова італійського журналіста Доменіко Квіріко.

У коментарі виданню La Stampa він висловив стурбованість щодо «українського нападу» на Крим. За його словами, наслідки можуть бути катастрофічними, оскільки за цим стоїть «бажання знищити російську єдність».

Екскомандувач НАТО: Кримський міст – законна ціль УкраїниКолишній командувач НАТО вважає Кримський міст законною ціллю України. За його словами, атака на міст була б виправданою і завдала б нищівного удару по кремлю.

«Якщо Зеленський, як він заявив в одному з останніх звернень до народу, вирішив розпочати відвоювання всіх українських територій із Криму, то ці півроку будуть пеклом», - заявив Квіріко.

Свої гучні заяви автор пояснює це тим, що для рф вторгнення до Криму є «еквівалентом наступу на москву», тобто своєрідною «червоною лінією».

«Таким чином, тактика залякування є одним із інструментів кремля, що найбільш використовуються, для утримання захоплених територій України», - пояснюють у центрі при РНБО.

Раніше в Офісі президента повідомили, що Україна розглядає Кримський міст, що з'єднує окупований півострів із материковою частиною Росії, як законну військову мету.

Зазначимо, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Кримський міст буде знищено, як тільки буде потреба та можливість.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: