У росії висадили в повітря джип пропагандиста Дугіна, загинула його донька

Читать на русском
Увечері 20 серпня в росії підірвали автомобіль російського пропагандиста, ідеолога «русского мира» Олександра Дугіна.
Коллаж Дзеркало

Увечері 20 серпня в росії підірвали автомобіль російського пропагандиста, ідеолога «русского мира» Олександра Дугіна. Внаслідок цього загинула його дочка Дар'я, проти якої були запроваджені санкції Великої Британії.

Про це повідомляє ТАРС, а також соратники Дугіна.

Як зазначається, автомобіль Toyota Land Cruiser Prado вибухнув у районі селища Великі Вяземи у Підмосков'ї, внаслідок чого водій загинула.

Соратник Дугіна Петро Лундстерм повідомив, що загинула Дар'я Дугіна, а в автомобілі мав бути її батько – вони збиралися разом повертатися із російського пропагандистського фестивалю.

Telegram-канал MASH опублікував відео з Дугіним, який прибув на місці аварії за кілька хвилин після вибуху. Після загибелі доньки Дугін перебуває у лікарні, повідомляє політолог Сергій Марков.

Маргарита Сімоньян відреагувала на загибель дочки Дугіна - вона закликала «завдавати ударів по центрах прийняття рішень».

За даними слідства, підірвали Дугіну 20 серпня близько 21 години на повному ходу автівки. Силовики росії припускають, що вибуховий пристрій був встановлений усередині автомобіля. Після вибуху машина спалахнула. Слідством опрацьовуються «всі можливі версії скоєння злочину».

Олександр Дугін у 2014 та 2015 роках внесений до списків санкцій Євросоюзу, США та Канади. Його дочка Дар'я в липні була внесена до списків санкцій Великої Британії.

Від початку 2000-х років Дугін відстоював ідеї євразійства, «русского мира» і крайнього російського етнічного націоналізму, пропонуючи їх як ідеологічну платформу російської влади, якій він тоді дорікав у відсутності будь-якої ідеології. Прихильник введення військ в Україну та окупації усієї її території, окрім західних областей.

Дар'я повністю підтримувала батьківську ідеологію та була його правою рукою. Разом з ним вона виступала з лекціями з філософії та політології, працювала політичним оглядачем заснованого Дугіним Міжнародного євразійського руху, писала політичні статті для прокремлівських видань RT та «Царгород» під псевдонімом Дар'я Платонова.

У травні цього року Дарія Дугіна назвала війну в Україні «зіткненням цивілізацій» та висловила гордість тим фактом, що і вона, і її батько потрапили під санкції Заходу.

Ватажок самопроголошеної «ДНР» Денис Пушилін одним із перших відреагував на звістку про загибель Дар'ї Дугіної, висловивши впевненість, що вона «стала жертвою українських диверсантів, які хотіли підірвати її батька».

Раніше в РНБО повідомили про те, що пропаганда росії погрожує світові «третьою світовою війною».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: