Винен «колективний Захід» та «безбожники»: ЗМІ розповіли про нову кремлівську методику щодо вторгнення в Україну

Читать на русском
У кремлі пропонують пропагандистам звинувачувати у початку війни в Україні колективний Захід, який нібито хоче знищити росію та забрати її ресурси. Однією із цілей вторгнення називають боротьбу з безбожниками, серед яких українські військові.
hromadske.ua

У кремлі підготували нову методику про те, як пропаганда має розповідати про вторгнення в Україну. Керівництво росії проводить паралелі між війною в Україні, хрещенням Русі та Невською битвою, а в початку війни звинувачує «колективний Захід».

Про це повідомляє російське видання «Медуза» з посиланням на документи, підготовлені адміністрацією президента рф.

Кремль пропонує пропагандистським ЗМІ пояснювати напад на Україну діями «колективного Заходу», який уже «майже тисячу років нападає на росію, щоб розділити її та заволодіти ресурсами країни, а також знищити православну віру».

«Росія ще всерйоз нічого не починала»: Пєсков пояснив заяву путінаПєсков пояснив учорашню заяву путіна. За його словами, росія задіяла у війні проти України лише незначну частину свого потенціалу.

«Хрещення стало основою зміцнення та єдності російської держави на сотні років наперед. Православна віра вчить співчуття, любові до ближнього, терпимості до інших. Ці цінності стали основою російської цивілізації і дозволили росії об'єднати сотні народів. Сьогодні представники всіх народів росії знову згуртувалися у протистоянні з безбожниками та захисті традиційних цінностей та права своїх дітей жити відповідно до них», – йдеться у преамбулі методички.

У кремлі стверджують, що «як і хрещення Русі, війна в Україні закладає «державні засади» країни, а також засади розвитку росії на сторіччя вперед». Відбувається це, за словами авторів документа, завдяки «згуртуванню суспільства» навколо армії та «стратегічного курсу президента». «Росія знову стала здатною до виконання своєї місії – захищати пригноблених», – йдеться в тексті.

У початку війни кремль пропонує звинувачувати «колективний Захід», який упевнений у «власній винятковості», а також «неповноцінності» православних: «Конфлікт в Україні був спровокований руками західних країн, які передавали Україні озброєння. Україна мала стати плацдармом нападу на росію. Стратегічна мета колективного Заходу протягом кількох століть щодо росії не змінюється — це стримування, ослаблення, розчленування та повне знищення росії».

Однією з цілей вторгнення в методичці вказується «боротьба з безбожниками», серед яких називають й українських військових. У тексті йдеться, що вони «приносять жертви і вчиняють ритуальні вбивства, а також використовують жінок і дітей як живий щит».

«Для укронацистів не існує моралі, вони не міркують такими категоріями і є справжніми безбожниками. Вони не бояться за свої злочини кари Божої. Багато хто з укронацистів — відкриті сатаністи та послідовники людиноненависницьких культів», — такі тези для пропаганди запропонували у кремлі.

Крім того, у кремлі провели аналогії між війною в Україні та Невською битвою. Автори документа пишуть, що «колективний Захід багато століть намагається розколоти росію». За версією кремля у різні часи цим «колективним Заходом» були: Тевтонський орден, Швеція, Річ Посполита, імперія Наполеона, Третій рейх і НАТО.

Порівняв себе з Петром I: путін заявив, що роль росії полягає у «поверненні» територійПутін вважає, що роль сучасної росії – повертати та зміцнювати суверенітет та території, як колись робив Петро Перший.

Але всі «атаки» Заходу на росію закінчувалися однаково: «Суспільство об'єднується навколо національного лідера і демонструючи мужність і героїзм на полі бою, дає відсіч загарбникам». У кремлі пишуть, що це нібито сталося після перемоги в Невській битві, і після початку війни в Україні.

Ще одна теза методичок – Захід хоче знищити росію заради ресурсів (корисних копалин), які в нього самого «закінчилися кілька століть тому».

Таким чином, пропагандисти мають підвести читачів та глядачів до тези про те, що війна в Україні — це «упереджувальний удар».

Видання зазначає, що в російських пропагандистських ЗМІ вже з'явилися публікації з тезами, що рекомендуються.

Як розповіли «Медузі» джерела, близькі до АП, у кремлі намагаються знайти пояснення для росіян, навіщо потрібне вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, що у кремлі почали шукати заміну одній з основних тез пропаганди – «денацифікація» України. З'ясувалося, що росіяни не розуміють його сенсу.

А напередодні ста днів з початку війни у кремлі «попросили» державні ЗМІ не акцентувати увагу на тривалості вторгнення – щоб росіяни менше думали про те, чому їхня армія не змогла досягти значних успіхів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: