У кремлі працюють над запасним сценарієм проведення псевдореферендумів, їх можуть перенести на зиму – ЗМІ

Читать на русском
Невдачі на фронті змусили кремль замислитись над запасним сценарієм проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України. Як варіант, їх можуть перенести з осені на зиму.

В адміністрації президента росії працюють над запасним сценарієм проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України. Через відсутність поступу на фронті їх можуть перенести з осені на зиму, хоча такий варіант вважається «небажаним».

Про це з посиланням на джерела, близькі до кремля, повідомляє видання «Медуза».

За словами джерел, в адміністрації путіна поки що не відмовилися від ідеї восени провести «референдуми» на Донбасі, а також на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей.

Росія хоче захопити більше територій України перед «референдумами» – ISWМета росії – захопити ще території України перед проведенням псевдореферендумом та анексією. Але малоймовірно, що до початку вересня рф окупує значні території.

Це планували зробити 11 вересня, але згідно з цим планом, на той момент вся територія Донецької області вже мала бути захопленою. Наразі, за словами глави адміністрації, 45% регіону перебуває під контролем України.

Враховуючи це, у росії розглядають інший варіант: референдуми відбудуться 11 вересня, але росія анексує лише ту територію Донецької області, яку зараз контролює. Пізніше якщо війська зможуть окупувати територію регіону, що залишилася, то її «приєднають».

Джерела видання зазначають, що у кремлі неправильно оцінили ситуацію на фронті та розраховували вже у травні-червні захопити весь Донбас.

Незважаючи на те, що псевдореферендуми переносити не хочуть, над запасним сценарієм все ж таки працюю – за ним «голосування» пройде взимку. У кремлі сподіваються, що до грудня-січня російські війська таки зможуть захопити Донецьку область та не втратити контроль над іншими окупованими територіями.

За словами трьох джерел, близьких до кремля, остаточне рішення найближчим часом ухвалить путін.

Нагадаємо, раніше у Білому домі говорили, що росіяни активно готують псевдореферендуми у Донецькій, Луганській та частині Херсонської та Запорізької областей. За повідомленнями ЗМІ, «референдуми» можуть пройти до 15 вересня.

Володимир Зеленський попередив, що псевдореферендуми закриють будь-яку можливість переговорів із росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: