Росіяни бояться проводити псевдореферендуми на окупованих територіях України – ГУР

Читать на русском
Російські окупаційні війська бояться настроїв українського суспільства на захоплених територіях та дій Збройних сил України.

Країна-агресор росія наразі сумнівається у остаточній даті псевдореферендумів з двох основних причин.

Про це представник прес-служби Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов повідомив у інтерв’ю виданню «Апостроф».

Зазначається, що по-перше, окупанти бояться дій ЗСУ, які поступово звільнюють окуповані території на Херсонщині та у інших регіонах країни. Військова операція української армії не дає рашистам почуватися у безпеці.

«Тому з'являються такі системи поквартирного голосування, онлайн-голосування, а насправді – псевдоголосування», - сказав Юсов.

Експерт пояснив, чому заяву Пєскова про псевдореферендум легко спростуватиЕксперт пояснив, чому заяву Пєскова про те, що українці нібито самі хочуть провести референдум, легко спростувати.

Іншою причиною того, чому росіяни не можуть навіть імітувати «референдум», є настрої українців, що залишилися на окупованих територіях. Як запевнив Юсов, люди «тотально не хочуть легітимізувати будь-які дії рашистів і ніхто там не хоче не просто підтримувати чи не підтримувати, а й навіть іти на ці референдуми».

Цей спротив українського суспільства бачить уже увесь світ, зазначив представник української розвідки, саме тому рашисти досі не можуть визначитися із датою проведення «референдумів», постійно обираючи ту чи іншу дату.

Юсов зазначає, що в цілому як інструмент легітимізації війни проти України «референдуми» уже провалилися. Така ж невдача чекає на ці псевдоволевиявлення і в організаційному плані, запевнив представник Головного управління розвідки.

Нагадаємо, окупаційна «влада» Мелітополя Запорізької області має намір проводити псевдореферендум протягом семи днів. Ходити по квартирах городян будуть у супроводі фсб рф або поліції.

Раніше ми повідомляли, що окупантам не вдається сформувати «органи управління» на тимчасово окупованих територіях України, через це можливе лише фальшиве проведення «референдумів».

Володимир Зеленський заявив, що якщо російські окупанти зважаться провести хоч один псевдореферендум на окупованих територіях України, будь-яка можливість переговорів з росією буде закрита.

На заяву українського лідера відповів прессекретар путіна Дмитро Пєсков. Він сказав, що нібито це не росія проводить «референдум», а такі плани мають «жителі регіону».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: