Голова Донецької ОВА прокоментував провал російських планів на Донбасі

Читать на русском
Наразі російські окупанти зосереджують основні зусилля на витісненні наших військ із Донецької області.
facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Російські окупаційні війська сподівалися захопити Донецьку область в червні, але станом на 174-й день війни 45% регіону знаходиться під контролем України.

Про це очільник Донецької ОВА Павло Кириленко повідомляє в інтерв'ю УНІАН.

«Ворог сподівався, що Луганська область буде захоплена до 9 травня, А Донецька – десь у червні. І, нагадаю, що про постачання високоточної зброї в травні ще мова навіть не йшла», - зазначив Кириленко.

Британська розвідка назвала нову мету росії на ДонбасіНовою метою російських окупантів на сході є захоплення траси M04, основного підходу до Донецька із західної України.

Згідно зі словами керівника області, в тому, що окупаційні війська не змогли реалізувати свої плани, є багато складових. Перш за все, це стійкість і професіоналізм ЗСУ. Тримати зайняті позиції українським військовим допомагають і зведені оборонні укріплення.

«Активно працювати над будівництвом таких споруд ми почали ще в березні. І, як бачимо, це принесло свої результати. Плюс - на сьогодні ми вже маємо далекобійну артилерію, яку надали партнери. А це дозволяє вирішувати більш складні, стратегічні завдання. Зокрема, ми бачимо, що знищення складів - це те, що не дозволяє ворогові розвивати його наступальний потенціал», - зазначив Кириленко.

Варто зазначити, що окупанти зосереджують основні зусилля на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз на напрямку Авдіївка-Піски-Марʼїнка.

Нагадаємо, що терористи «ЛНР» відмовилися воювати за терористів з «ДНР».

Окрім цього, у вівторок, 16 серпня, внаслідок потужного вибуху в Лисичанську на Луганщині загинуло майже 100 російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: