Зеленський: Кожен російський військовий на ЗАЕС стає особливою метою для ЗСУ

Читать на русском
Україна знайде та змусить відповісти кожного російського військового, який стріляє по ЗАЕС, або стріляє, прикриваючись атомною станцією
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Кожен військовослужбовець російської окупаційної армії, який бере участь в окупації, утриманні та підготовці з реалізацією провокацій та актів терору на території Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), стає особливою і вічною метою Збройних сил України.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 13 серпня.

Вдесятеро гірше, ніж ЧАЕС: експерти оцінили наслідки можливої аварії на Запорізькій АЕСУ разі можливої аварії на Запорізькій АЕС потенційна зона відчуження становитиме понад 30 тисяч квадратних кілометрів – понад десять чорнобильських зон. Запорізька область фактично буде втрачена для проживання та господарства. Наслідки відчують й інші країни.

Зеленський нагадав, що кожен день, поки станція знаходиться в руках окупантів, збільшує небезпеку масштабної радіаційної катастрофи для Європи та всього світу до значень, близьких до показників часів Карибської кризи та інших пікових моментів Холодної війни. Російські окупанти жорстоко поплатяться за свої дії - українські дипломати та політики разом із західними партнерами зроблять все, щоб російський терор призвів до повного блокування російської атомної галузі за допомогою санкцій.

При цьому всіх посадових осіб, які причетні до ядерного шантажу, чекає міжнародний суд. А всіх російських військових - вічне полювання з боку ЗСУ та українських спецслужб.

«Кожен російський військовий, який або стріляє по станції, або стріляє, прикриваючись станцією, повинен розуміти, що стає особливою мішенню для нашої розвідки та спецслужб, для нашої армії» - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що російські окупанти в суботу, 13 серпня продовжили обстрілювати Запорізьку АЕС. Місцевих жителів закликають не виходити на вулиці.

Також, за даними розвідки, окупанти готують провокацію на ЗАЕС під прапором України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: