Резніков пояснив, чого домагається росія, обстрілюючи Запорізьку АЕС

Читать на русском
Росіяни намагаються тримати весь світ у заручниках за допомогою ядерного тероризму. Світова спільнота не повинна спустити їм це з рук
Олексій РезніковEPA - European Pressphoto Agency

Російські окупанти постійно обстрілюють Енергодар і територію навколо Запорізької атомної електростанції, щоб мати можливість ефективно шантажувати світ ядерною загрозою. Для них це - інструмент провокації.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю Голосу Америки.

Вдесятеро гірше, ніж ЧАЕС: експерти оцінили наслідки можливої аварії на Запорізькій АЕСУ разі можливої аварії на Запорізькій АЕС потенційна зона відчуження становитиме понад 30 тисяч квадратних кілометрів – понад десять чорнобильських зон. Запорізька область фактично буде втрачена для проживання та господарства. Наслідки відчують й інші країни.

Резніков зазначив, що Україна не обстрілює ЗАЕС; західні партнери про це прекрасно знають, оскільки вони вірять Києву. Навпаки, Україна, як країна, яка пережила трагедію Чорнобиля, прекрасно розуміє рівень тієї ядерної небезпеки, яка нависла над світом, і вимагає від світової спільноти втрутитися.

Росіяни, додав міністр, намагаються тримати весь світ у заручниках за допомогою ядерного тероризму. Світова спільнота не повинна спустити їм це з рук.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен військовослужбовець російської окупаційної армії, який бере участь в окупації, утриманні та підготовці з реалізацією провокацій і актів терору на території Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), стає особливою і вічною ціллю Збройних сил України.

Станом на ранок понеділка, 15 серпня, Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Росіяни обстріляли низку корпусів, зокрема пожежну частину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: