Ще дві країни ЄС підтримали пропозицію про заборону в'їзду для росіян

Читать на русском
Міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський повідомив, що така заборона може бути включена до чергового пакету санкцій ЄС проти росії.
фото: LRT

Дві країни Євросоюзу підтримують рішення влади Естонії заборонити росіянам в'їзд до країни, водночас у МЗС Литви вважають, що візові обмеження діють більш ефективно, якщо вони ухвалюються на рівні Євросоюзу.

Про це повідомляє LRT та агентство Bloomberg.

«За початковою оцінкою відповідальних установ, рішення Естонії та Латвії по суті дуже схожі на обмеження, які нині діють у Литві… Литва послідовно виступає за санкції проти агресивних держав і дотримується позиції, що обмеження працюють більш ефективно, якщо вони застосовуються на рівні ЄС», – сказав представник МЗС Литви.

Експерт оцінив імовірність заборони видачі ЄС шенгенських віз для росіянУ ЄС обговорять можливість заборонити видачу шенгенських віз росіянам. Політолог оцінив ймовірність такого кроку.

При цьому, Чехія також підтримала заклики заборонити видачу шенгенських віз росіянам. Міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський повідомив, що Чехія домагатиметься консенсусу з цього питання на зустрічі глав МЗС Євросоюзу наприкінці серпня у Празі. Така заборона може бути включена до чергового пакету санкцій ЄС проти росії.

Напередодні Естонія оголосила, що закриє кордон для росіян із виданими країною шенгенськими візами. Це рішення стосується лише віз, виданих Естонією, і не торкається віз, виданих іншими країнами Шенгенської зони.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що його країна подасть пропозицію на розгляд державам-членам Європейського Союзу заборонити видачу туристичних віз росіянам через війну проти України.

Також, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усі країни Європейського союзу та «Великої сімки» припинити видачу віз громадянам росії, поки вони «не навчаться поважати міжнародні кордони».

Кількома днями раніше президент Володимир Зеленський закликав західні країни заборонити в’їзд на свою територію для всіх росіян. За його словами, «хороших росіян» не буває і що всі вони мають їхати до рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: