Зеленський закликав західні держави повністю заборонити в'їзд громадянам росії

Читать на русском
Президент не згоден з критиками такого підходу, які стверджують, що заборона на в'їзд для всіх росіян буде несправедливою для противників путіна
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Західні країни повинні заборонити в'їзд на свою територію для всіх росіян, це допоможе зупинити російську анексію українських територій. Закриття кордонів для росіян стане однією з найважливіших санкцій проти росії.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню The Washington Post.

На думку Зеленського, поки росіяни відбирають чужу землю, вони повинні жити у власній країні без права покинути її до тих пір, поки не змінять свою філософію.

У МЗС розповіли, скільки росіян уже звернулися за українською візоюПоки за отриманням української візи звернулися лише десять громадян росії, розповіли у Міністерстві закордонних справ.

При цьому президент не згоден з критиками такого підходу, які стверджують, що заборона на в'їзд для всіх росіян буде несправедливою стосовно тих, хто покинув рф через незгоду з її діями в Україні. Зеленський зазначив, що «хороших росіян» не буває і що всі вони повинні їхати в росію.

«Всі росіяни... нехай їдуть в росію. Тоді вони зрозуміють. Вони кажуть: «Це не має до нас жодного відношення. Все населення не може нести відповідальність, чи не так?» Може. Населення обрало цей уряд і не бореться з ним, не сперечається з ним, не кричить на нього. Хіба ви не хочете цієї ізоляції? Ви говорите всьому світу, що він повинен жити за вашими правилами. Тоді йдіть і живіть там. Це єдиний спосіб вплинути на путіна» - резюмував він.

Раніше міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що його країна подасть пропозицію на розгляд державам-членам Європейського Союзу заборонити видачу туристичних віз росіянам через війну проти України. Міністерство закордонних справ Естонії вже готує пропозиції Євросоюзу щодо призупинення видачі віз громадянам росії.

В Україні тим часом Зеленський повинен розглянути петицію з проханням заборонити в'їзд в Україну громадянам росії на наступні 50 років, яка набрала відповідну кількість голосів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: