Експерт оцінив імовірність заборони видачі ЄС шенгенських віз для росіян

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Повного консенсусу серед всіх країн ЄС щодо повної заборони видачі шенгенських віз для росіян, скоріше за все, не буде.

Таку думку у коментарі «Слово і діло» висловив політолог Ігор Петренко.

«Я думаю, що повною мірою, тобто, для всіх росіян, заборону на видачу шенгенських віз не зроблять, але можуть піти іншим шляхом – зробити для певних категорій», – розповів політолог.

Він припустив, що це може бути, наприклад, заборона видавати візи державним чиновникам різного рівня, для осіб, які працюють у силових структурах тощо.

«Вже доволі багато європейських країн, особливо країни Балтії, Польща, частина країн Східної Європи вже не видають візи певної категорії. Тобто фактично цей процес вже розпочався і є відповідні прецеденти. Але повного консенсусу серед всіх країн ЄС щодо повної заборони видачі шенгенських віз для росіян, скоріше за все не буде», – підкреслив Петренко.

Він додав, що навіть Болгарія, яка залежна від туристичного бізнесу з рф, зробила набагато жорсткіший візовий режим.

«Тому є від чого відштовхуватися, є на що спиратися і є на чому наголошувати. Володимир Зеленський про це постійно говорить і це питання активно проговорюється на найвищому рівні, зокрема, і з керівництвом Європейського Союзу», – зазначив Петренко.

Нагадаємо, Європейський Союз має обговорити заборону видачі шенгенських віз для росіян.

Кількома днями раніше президент Володимир Зеленський закликав західні країни заборонити в’їзд на свою територію для всіх росіян. За його словами, «хороших росіян» не буває і що всі вони мають їхати до рф.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також підтримав заклик президента до ЄС та країн G7 з проханням припинити видачу віз росіянам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: