«Це війна путіна»: Шольц скептично ставиться до заборони на в'їзд росіян до Європи

Читать на русском
Шольц вважає невиправданим кроком забороняти в'їзд усім росіянам через вторгнення путіна до України.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц скептично ставиться до запровадження загальної заборони на в'їзд росіян до Європи, це зокрема стосується й туристичних поїздок.

Шольц заявив про це на пресконференції, повідомляє DW.

Політик заявив, що те, що відбувається в Україні, «це війна путіна», і Євросоюз уже ввів численні санкції проти людей, близьких до президента росії. «Ми продовжимо це», – додав він, але введення санкцій проти всіх росіян він вважає «невиправданим кроком».

Експерт оцінив імовірність заборони видачі ЄС шенгенських віз для росіянУ ЄС обговорять можливість заборонити видачу шенгенських віз росіянам. Політолог оцінив ймовірність такого кроку.

На пресконференції Шольц також заявив, що путін веде злочинну війну проти України, і Німеччина продовжить надавати Україні допомогу.

За словами Шольца, «росія мислить категоріями 17-го, 18-го та 19-го століть, проводить імперську політику і вважає за можливе здійснювати напад на сусідню країну та захоплювати частину її території».

Путін, додав він, «несе відповідальність за цю війну, він вирішив її розпочати, і це жахлива, неприйнятна війна, яка порушує всі правила, про які ми домовлялися».

Нагадаємо, на обговорення в Євросоюзі внесено пропозицію заборонити видавати громадянам росії шенгенські візи.

Крім того, Естонія вирішила закрити кордони для росіян, яким раніше видала «шенген».

Раніше Дмитро Кулеба закликав усі країни Європейського союзу та «Великої сімки» припинити видачу віз громадянам рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: