У МЗС розповіли, як росіянам отримати візи для в'їзду в Україну

Читать на русском
Росіяни зможуть оформити візи для в'їзду в Україну в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Самарі. Або в дипустановах у третіх країнах.

Україна з 1 липня запроваджує візовий режим для громадян росії. Отримати візи можна у восьми російських містах, а також у дипломатичних представництвах України у третіх країнах.

Про це розповіли у Міністерстві закордонних справ.

Скільки росіян приїжджало до України з 2013 року – дані прикордонниківВ 2021 році в Україну в'їхали близько півмільйона росіян, в 2013 році – 10,8 мільйонів, повідомили у ДПСУ.

Громадяни росії можуть звернутися до візових центрів зовнішнього постачальника послуг VFS Global в таких містах: Москва, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Калінінград, Казань, Новосибірськ, Ростов-на-Дону, Самара. Візові клопотання опрацьовуватимуться українськими дипломатичними установами у третіх країнах у співпраці з українськими компетентними органами.

Громадяни росії, які перебувають в інших країнах, за візами можуть звертатися до іноземних дипломатичних установ України.

У МЗС наголосили, що наявність візи не є гарантією в'їзду до України: остаточне рішення про дозвіл на перетин кордону приймають посадові особи Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, 17 червня Кабінет міністрів припинив дію угоди з росією про безвізовий режим.

У росії заявили, що не будуть у відповідь запроваждувати візовий режим для українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: