Паспорти рф в окупованих Херсоні та Мелітополі видаються, як квиток для втечі – Зеленський

Читать на русском
Картина роздачі російських паспортів - це більше схоже не на чергу за паспортами, а на спробу отримати квиток, щоб втекти, коли ВСУ деокуповуватиме території
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російські окупанти анонсували роздачу російських паспортів на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей України. Однак кількість людей, які прийшли отримувати ці «документи», показує, що тільки колаборанти погодилися на нічого не значущі документи - щоб мати можливість втекти в Росію, коли запахнемо смаженим.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за 11 червня.

«На окупованій території та в росії активно поширювалися новини про роздачу російських паспортів в Херсоні, роздачу паспортів в Мелітополі. І я подивився, кого ж в їхніх новинах виставили як херсонців і мелітопольців, які нібито хочуть російські паспорти. Кілька колаборантів і люди з їхнього оточення... Що ж, це більше схоже не на чергу за паспортами, а на спробу отримати квиток, щоб втекти. Дуже показово» - сказав він, коментуючи примусову російську паспортизацію тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, станом на суботу, 11 червня, російський паспорт з усього тимчасово окупованого Херсона взяли тільки 23 людини, серед них колаборант і колишній мер міста Володимир Сальдо.

Європейський союз не визнаватиме документами паспорти росії, які були видані населенню на території тимчасово окупованих земель України, зокрема, в Херсонській та Запорізькій області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: