У тимчасово окупованому Донецьку росія почала відкрито роздавати свої паспорти

Читать на русском
Росіяни планують роздавати жителям Донецька російські паспорти в спрощеному порядку, поки відкрито тільки два пункти, де можна отримати російські папірці
Ілюстративне фотоReuters

У тимчасово окупованому Донецьку запрацювали російські пункти видачі паспортів. У цих пунктах можна отримати російський паспорт і російське громадянство. Роздача проводиться абсолютно відкрито.

Про це повідомляє російська пропаганда з посиланням на повідомлення «міністерства внутрішніх справ» терористичної псевдореспубліки, створеної російською терористичною організацією «ДНР».

Паспорти рф в окупованих Херсоні та Мелітополі видаються, як квиток для втечі – ЗеленськийКартина роздачі російських паспортів - це більше схоже не на чергу за паспортами, а на спробу отримати квиток, щоб втекти, коли ВСУ деокуповуватиме території

Відомо, що пункти видачі російських паспортів у тимчасово окупованому Донецьку з'явилися на вулиці Зайцева і в Будьонівському районі Донецька. Видача російських паспортів в них буде проводитися в спрощеному порядку.

Нагадаємо, в тимчасово окупованому Херсоні росіяни також спробували роздавати російські папірці. Але в перший день роздачі, 11 червня, російський паспорт з усього тимчасово окупованого Херсона взяли тільки 23 людини, серед них колаборант і колишній мер міста Володимир Сальдо.

У Мінреінтеграції зазначили, що жителям тимчасово окупованих територій України настійно рекомендується за жодних умов не брати російські паспорти, які роздають окупанти - це шлях в нікуди.

Європейський союз не визнаватиме документами паспорти росії, які були видані населенню на території тимчасово окупованих земель України, зокрема, в Херсонській та Запорізькій області. Паспорти росії, видані на території ОРДЛО, і раніше не визнавалися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: