В окупованому Херсоні загарбники змушують підприємців отримувати російські паспорти

Читать на русском
На тимчасово окупованій Херсонщині загарбники змушують підприємців проходити так звану процедуру перереєстрації та отримувати російські паспорти.
Фото BBC

На тимчасово окупованій Херсонщині загарбники змушують підприємців проходити так звану процедуру перереєстрації та отримувати російські паспорти.

Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

«У Херсоні окупаційна влада змушує підприємців пройти так звану процедуру перереєстрації та працювати за російським законодавством, сплачуючи податки окупантам», – йдеться у повідомленні.

В Україні пропонується притягати до відповідальності за отримання російського громадянства – ВерещукОтримання паспорта росії є не стільки юридичним актом, скільки політичним діянням, яке допомагає росії просувати свої інтереси

Наголошують, що для того, щоб «зареєструватися», треба отримати російський паспорт. Крім цього, загарбники забороняють роботу підприємців та всіх суб’єктів господарської діяльності, які відмовляються приймати російські рублі.

Нагадаємо, в Херсонській області загарбники намагаються нашвидкуруч відремонтувати мости й таким чином відновити шляхи постачання боєприпасів та важкої техніки.

Також розповідали, що після ударів ЗСУ по складах боєприпасів росіян, розташованих на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, загарбники маркують воєнні вантажі як «гуманітарну допомогу». Відомо, що до Херсонської області заїхали понад 20 «цивільних» вантажівок КамАз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: