У МЗС відреагували на спрощення видачі паспортів росії українцям

Читать на русском
У МЗС України засудили указ президента росії володимира путіна щодо спрощення видачі російських паспортів - він дозволить примушувати жителів Херсонської та Запорізької областей до зміни громадянства.

У МЗС України засудили указ президента росії володимира путіна щодо спрощення видачі російських паспортів - він дозволить примушувати жителів Херсонської та Запорізької областей до зміни громадянства.

«Примусова паспортизація українців у Херсонській та Запорізькій областях є черговим свідченням злочинної мети війни росії проти України – захоплення українських територій для їхньої подальшої окупації та інтеграції у російське правове, політичне та економічне поле», – наголосили у пресслужбі МЗС України.

Очі не обманюють. Колонка Леоніда ШвецяВторгнення росії в Україну поклало край епосі гібридності. Росія, нарешті, показала своє справжнє обличчя - немов дзеркало очистилося від багаторічної павутини і пилу, і власний образ, якому, через каламутність зображення, приписувалися відносні переваги, обернувся моторошною пикою.

При цьому в МЗС наголошують, що указ путіна не має жодного юридичного сенсу і не вплине на належність мешканців тимчасово захоплених росією територій до громадянства України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив про те, що Україна закликає міжнародне співтовариство зупинити росію, яка чинить злочини проти України та українців у масштабах, невідомих у Європі з часів Другої світової війни.

«Ми вимагаємо негайно прийняти шостий пакет санкцій ЄС, що включає ембарго на російську нафту, а також розпочати роботу над сьомим пакетом санкцій. Російський режим має бути притягнутий до відповідальності, а російська військова машина має бути позбавлена ​​фінансових ресурсів», - наголосив міністр.

Нагадаємо, президент росії володимир путін підписав указ про спрощений порядок прийому в російське громадянство мешканців Запорізької та Херсонської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: