З початку війни понад 300 росіян в Україні захотіли позбавитися громадянства – Геращенко

Читать на русском
З початку вторгнення Росії в Україну до Міграційної служби надійшло понад 300 заяв від росіян, які проживають в Україні.
фото з відкритих джерел

З початку вторгнення Росії в Україну до Міграційної служби надійшло понад 300 заяв від росіян, які проживають в Україні. Усі вони хочуть позбавитися російського громадянства.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

Українці налаштовані оптимістично: більшість вірять у перемогу та планують залишитися в країні – опитуванняБільшість опитаних українців вірять у те, що країна відобразить напад Росії. 42 відсотки опитаних вважають, що після про дружбу з росіянами не може бути мови.

За його словами, він поспілкувався із начальником Міграційної служби України Наталією Науменко. З'ясувалося, що з початку війни надійшло понад 300 звернень від росіян, які хочуть змінити громадянство.

«З 24 лютого до міграційної служби надійшло понад 300 заяв від росіян, які проживають в Україні та хочуть залишити російське громадянство. Їм соромно та гірко за те, якою зараз стала Росія», - написав Геращенко.

Усі заяви будуть задоволені після відповідної перевірки.

Також радник глави МВС зазначив, що Україна має дати притулок та громадянство всім росіянам, які публічно засуджували режим Путіна та хотіли жити та захищати Україну.

Нагадаємо, в Україні з початку вторгнення РФ загинула 71 дитина, понад 100 поранено.

Сьогодні глава МЗС РФ заявив, що Росія не нападала на Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: