Іноземцям, які захищали Україну, спростили набуття громадянства

Читать на русском
Верховна рада ухвалила закон, яким спростила набуття громадянства іноземцями, які захищали Україну.
фото ЕРА

Верховна рада ухвалила «Закон про внесення змін до Закону України Про громадянство України щодо спрощеного набуття громадянства іноземцями та особами без громадянства, які захищали Україну».

Про це повідомляє сайт парламенту. Документ ухвалили сьогодні під час засідання.

Законопроєкт про множинне громадянство: підстави для отримання та втрати українського паспортаЩо передбачає законопроєкт про множинне громадянство в Україні, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Мета закону № 5630 – реалізація указу президента України від 13 серпня № 594/2019 «Питання спрощення набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали (що беруть участь) у здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони України, та громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідування через політичні переконання».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Ради законопроект про множинне громадянство для українців, які проживають у країнах ЄС, США та Канади.

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що за брехню про відсутність множинного громадянства у депутатів потрібно посилити покарання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: