В Україні пропонується притягати до відповідальності за отримання російського громадянства – Верещук

Читать на русском
Отримання паспорта росії є не стільки юридичним актом, скільки політичним діянням, яке допомагає росії просувати свої інтереси
Ірина Верещукminre.gov.ua

В Україні обговорюється впровадження кримінальної відповідальності за отримання російського паспорта. Це питання підіймалося 22 липня на закритій міжвідомчій нараді уряду.

Про це написала міністр з реінтеграції Ірина Верещук у своєму Telegram.

Верещук нагадала, що отримання паспорта росії є не стільки юридичним актом, скільки політичним діянням, яке допомагає росії просувати свої інтереси.

Росія може спробувати анексувати Харківську область – ISWСпрощення росією процедури отримання громадянства для українців може говорити про намір путіна анексувати додаткові території України, наприклад, Харківську область.

«З одного боку, паспорт окупанта допомагає простій людині вижити в тимчасовій окупації. З іншого боку, як це пояснити нашим громадянам, які стоять на смерть за нас усіх на передовій? У тому числі за те, щоб на нашій землі ніколи не було російських паспортів» - зазначила вона.

Верещук додала, що дискусії про юридичні тонкощі, права людини та необхідність вижити в окупації можна вести дуже довго, але потрібно пам'ятати головне: на російському паспорті занадто багато крові, української крові - військових і цивільних, жінок і дітей. Тому отримання громадянства росії стане в Україні кримінальним злочином; робота в цьому напрямку ведеться.

Нагадаємо, наприкінці травня президент росії володимир путін підписав указ про спрощений порядок прийому в російське громадянство жителів Запорізької та Херсонської областей. А вже 11 липня путін спростив порядок надання російського громадянства для всіх громадян України.

За даними західних аналітиків, цілями вторгнення росії в Україну залишаються зміна політичного режиму і знищення суверенітету української держави. Тому кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: