«Немає передумов»: у кремлі відповіли на пропозицію Ердогана організувати переговори з Україною

Читать на русском
Пєсков заявив, що росія цінує зусилля Ердогана щодо організації переговорного процесу, але передумов для переговорів з Україною наразі немає. Він також заявив, що нібито це не рф організовує псевдореферендуми на окупованих територіях.

У кремлі заявили, що «цінують зусилля» президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана щодо організації переговорного процесу з Україною, але зараз «передумов для переговорів немає».

Про це заявив прессекретар путіна Дмитро Пєсков, передають пропагандистські ЗМІ.

Нам зав'язують руки, відрізають язика: Зеленський щодо переговорів з рфПереговори з росією – це не діалог, а ультиматум з боку країни-агресора, заявив президент Володимир Зеленський під час онлайн-зустрічі з представниками африканських ЗМІ.

«Ви знаєте, що президент Ердоган неодноразово пропонував свої послуги та докладав зусиль для того, щоб ініціювати мирний процес. Ми знаємо, що була досить велика його роль в організації дуже хороших умов для проведення кількох раундів переговорів між російською та українською делегаціями. І президент також продовжує таку політичну волю виявляти – докладати зусиль для того, щоб допомогти такому процесу. Але ви знаєте, що українська делегація переговорників, як то кажуть, «пішла з радарів». У цьому плані зараз жодного переговорного процесу немає. Зараз немає ні переговорів, ні передумов до них», – заявив Пєсков.

Він також прокоментував слова президента Володимира Зеленського про те, що проведення псевдореферендумів на окупованих територіях закриє будь-яку можливість переговорів. Пєсков заявили, що нібито це не росія проводить «референдум», а такі плани мають «жителі регіону».

«Потрібно звертатися до своїх громадян, питати, чому серед них дуже багато тих, хто не хоче жити у його країні», – заявили у кремлі.

Нагадаємо, ще 3 серпня Пєсков говорив, що росія «готова та хоче» вирішити «ситуацію» в Україні дипломатичним шляхом, щоправда, на своїх ультимативних умовах.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, такі заяви просто «димова завіса», а насправді керівництво рф націлене лише на подальше ведення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: