Експерт пояснив, чому заяву Пєскова про псевдореферендум легко спростувати

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Заяви Дмитра Пєскова про те, що нібито не росія збирається проводити псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини, а місцеве населення, легко спростувати, використовуючи навіть ті самі російські джерела.

Таку думку у коментарі «Слово і діло» висловив політолог Володимир Фесенко.

«Заяви Пєскова легко спростовувати, навіть використовуючи російські джерела. Для цього треба задатися питанням, хто керує організаційними структурами у тимчасово окупованих регіонах. Це призначенці адміністрації президента росії», – зазначив політолог.

Він нагадав, що заступник глави адміністрації путіна Сергій Кірієнко здійснив подорож і на Південь, і на Донбас – після цього там призначили саме російських громадян. Ба більше – тих, хто працював на різних посадах в російських адміністраціях.

Проведення «референдумів» можливе лише в режимі фейкових новин – РНБООкупантам не вдається сформувати «органи управління» на тимчасово окупованих територіях України, через це можливе лише фальшиве проведення «референдумів».

«Тобто, формально представниками окупаційної адміністрації виступають місцеві, але реально керують саме представники рф. Саме вони займаються, зокрема, і підготовкою до референдуму», – пояснив Фесенко.

На думку політолога, Пєсков робить подібні заяви тому, що він має бути таким собі «позитивним, дипломатичним голосом путіна».

«Наприклад, Кадиров і Медведєв роблять агресивні заяви, а завдання Пєскова – робити помірковані дипломатичні заяви для західних ЗМІ. Це заяви про мир, про переговори, про те, що не росія займається референдумом тощо», – зауважив експерт.

За його словами, така пропагандиська установка має працювати на внутрішню аудиторію, як це було з кримським референдумом, і певною мірою на Захід. Його хочуть переконати, що мовляв це місцева влада хоче провести референдум, а рф «тільки дала згоду».

Нагадаємо, окупаційна «влада» Мелітополя Запорізької області має намір проводити псевдореферендум протягом семи днів. Ходити по квартирах городян будуть у супроводі фсб рф або поліції.

Володимир Зеленський заявив, що якщо російські окупанти зважаться провести хоч один псевдореферендум на окупованих територіях України, будь-яка можливість переговорів з росією буде закрита.

На заяву українського лідера відповів прессекретар путіна Дмитро Пєсков. Він сказав, що нібито це не росія проводить «референдум», а такі плани мають «жителі регіону».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: