«Випадковості там також можливі»: Медведєв погрожує Європі ядерною катастрофою

Читать на русском
Медведєв заявив, що Україна та Захід нібито готові влаштувати новий Чорнобиль. І взагалі, за його словами, у Євросоюзі також є АЕС, на яких можливі всякі випадковості.

Експрезидент, а нині заступник глави радбезу росії Дмитро Медведєв відкрито погрожує Європі ядерною катастрофою, заявивши, що в Євросоюзі теж є атомні станції і там «можливі випадковості».

Так Медведєв у своєму ТГ-каналі прокоментував поточну ситуацію із Запорізькою АЕС.

Він заявив, що нібито київська влада та Захід «готові влаштувати новий Чорнобиль». «Кажуть, що це росія (обстрілює Запорізьку АЕС – ред.). Це очевидна, 100% брехня навіть для тупуватої русофобної публіки. Навіть ООН не вірить. Кажуть, що випадково виходить. Типу не хотіли. Що тут скажеш… Не слід забувати, що й у Європейському Союзі є атомні станції. І випадковості там також можливі», – пригрозив Європі Медведєв.

Нагадаємо, лише вчора, 11 серпня, російські війська чотири рази обстріляли територію Запорізької АЕС, звинувативши у цьому українські сили. Обстріли були також зафіксовані 5-6 серпня.

Рада безпеки ООН провела спеціальне засідання, присвячене ситуації на станції. Генеральний секретар ООН та представники США запропонували створити навколо АЕС демілітаризовану зону.

Глава МАГАТЕ готовий особисто очолити місію на Запорізьку АЕС для посилення заходів щодо її безпеки.

Росіяни, звісно, проти створення демілітаризованої зони. Представник ООН заявив, що «росія захищає АЕС».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: