Обстріл Запорізької АЕС: Енергоатом спростував чутки про пожежу на енергоблоці

Читать на русском
Запорізьку АЕС вже тричі за сьогодні обстріляли російські окупанти. Радіаційний фон у нормі, пожежі на станції немає.

Ситуація на Запорізькій атомній електростанції після обстрілу стабільна, радіаційний фон знаходиться в межах норми, а пожежі на станції немає.

Про це повідомили в «Енергоатомі».

«Станом на 17:00 радіаційний фон на Запорізькій атомній електростанції становить 11-12 мкР/год, що відповідає природним нормам. Жодної пожежі, зокрема на 2-му енергоблоці ЗАЕС, про яку пишуть окупантські пабліки та російські ЗМІ, – немає», – йдеться у повідомленні.

Крім того, окупанти встигли сьогодні втретє обстріляти район розташування АЕС. Черговим обстрілам піддали пожежну частину, розташовану за територією ЗАЕС і призначену для її захисту від пожеж та їх гасіння у разі надзвичайних ситуацій на станції.

Нагадаємо, російські окупанти сьогодні обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано десять «прильотів» – у районі комендатури та пожежної частини.

Аварія на АЕС може призвести до катастрофічних наслідків, які вдесятеро перевищуватимуть наслідки аварії на Чорнобильській станції, вважають експерти.

Президент Володимир Зеленський заявив, що росіяни навмисне запускають ракети над українськими АЕС, продовжуючи здійснювати ядерний тероризм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: