Тільки повний відхід росіян з ЗАЕС відновить атомну безпеку для Європи – Зеленський

Читать на русском
Росія перейшла до відвертого ядерного шантажу. Те, що відбувається зараз навколо Запорізької АЕС, – це один з найбільших злочинів держави-терориста.
president.gov.ua

Росія перейшла до відвертого ядерного шантажу. Те, що відбувається зараз навколо Запорізької АЕС, – це один з найбільших злочинів держави-терориста.

Про це заявив під час звернення президент України Володимир Зеленський.

«Росія вкотре пробила дно в світовій історії тероризму. Ніхто більше не використовував атомну станцію так очевидно для погроз усьому світу і для висування якихось там умов. Абсолютно всі у світі мають реагувати негайно, щоб вигнати окупантів з території ЗАЕС. Це глобальний інтерес, а не просто українська потреба», – зазначив президент.

Світ має вимагати, щоб російські окупанти покинули АЕС. Зеленський наголосив, світовій спільноті треба діяти набагато швидше і жорсткіше щодо росії через ядерний шантаж.

«Наголошуємо на цьому на всіх рівнях – від Ради Безпеки ООН до контактів між державами. Лише повний відхід росіян із території Запорізької АЕС і відновлення повноцінного контролю України над ситуацією навколо станції гарантують відновлення атомної безпеки для всієї Європи», – додав він.

Нагадаємо, 5-6 серпня російські війська кілька разів обстріляли об'єкти Запорізької атомної електростанції. Експерти оцінили наслідки можливої ​​аварії на станції.

Сьогодні, 11 серпня, окупанти знову обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано п'ять «прильотів» у районі комендатури станції та стільки ж – у районі пожежної частини.

В ООН та США закликали створити демілітаризовану зону навколо ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: