Окупанти знову обстріляли Запорізьку АЕС та території поряд – Енергоатом

Читать на русском
Запорізька АЕС знову опинилася під обстрілом росіян. Зафіксовано прильоти в районі комендатури станції та пожежної частини. Ситуація на АЕС контрольована.

Російські війська сьогодні, 11 серпня, знову обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано п'ять «прильотів» у районі комендатури станції та стільки ж – у районі пожежної частини.

Про це повідомив «Енергоатом».

Вдесятеро гірше, ніж ЧАЕС: експерти оцінили наслідки можливої аварії на Запорізькій АЕСУ разі можливої аварії на Запорізькій АЕС потенційна зона відчуження становитиме понад 30 тисяч квадратних кілометрів – понад десять чорнобильських зон. Запорізька область фактично буде втрачена для проживання та господарства. Наслідки відчують й інші країни.

«Зафіксовано п’ять «прильотів» у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання. На невеличкій ділянці зайнялася трава, але, на щастя, ніхто не постраждав. Ще п’ять «прильотів» сталися в районі пожежної частини, яка розташована неподалік від ЗАЕС», – повідомили в «Енергоатомі».

Через обстріл на станції не вдалося вчасно провести «перезмінку»: доки ситуація не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни.

В «Енергоатомі» наголосили, що ситуація на станції зараз контрольована. Інформація про те, що персонал нібито залишає ЗАЕС – фейк.

Нагадаємо, 5-6 серпня російські війська кілька разів обстріляли об'єкти Запорізької атомної електростанції. Експерти оцінили наслідки можливої аварії на станції.

Які зараз погрози існують на Запорізькій АЕС, читайте у матеріалі «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: