Удар по російському аеродрому в Криму завдавався ракетами ATACMS – InformNapalm

Читать на русском
На думку аналітиків проєкту, результат удару по авіабазі росіян можна зіставити з іншими прикладами застосування таких ракет по цілях
Фото з супутникаThe Insider

Удар по аеродрому російських окупаційних сил у Новофедорівці в Криму міг бути завданий ракетами американського виробництва ATACMS з кластерною боєголовкою. Ці ракети б'ють на відстань до 300 кілометрів, і можуть запускатися з РСЗВ M270 MLRS та HIMARS.

Про це повідомляє видання InformNapalm.

ЗМІ розповіли про втрати росіян на знищеному аеродромі в Криму та показали фотографіїПопри те, що російська влада заявляє про відсутність втрат, на ділі вони колосальні - згоріло чимало літаків, а реальна цифра мертвих окупантів явно вище, ніж офіційні дані

Так, на думку аналітиків проєкту, результат удару по авіабазі росіян можна зіставити з іншими прикладами застосування таких ракет по цілях. Крім того, наявні супутникові знімки не відображають реальної картини втрат і руйнувань на аеродромі.

Великі втрати в техніці після удару, додали аналітики, викликані тим, що стандартно на цьому аеродромі базується окупаційний 43-й авіаполк ВКС росії, але в момент атаки там було багато інших літаків.

Нагадаємо, напередодні в окупованому Криму вперше за час повномасштабної війни пролунали вибухи на військовому об'єкті. Офіційно росія наполегливо відмовляється зізнаватися в безсиллі своєї ППО і заперечує можливе попадання ракет.

У Міноборони України чітких коментарів не надали, іронічно нагадавши про «правила пожежної безпеки та заборону куріння в невстановлених місцях». 10 серпня вранці у зведенні Генштабу про втрати росіян була згадка про дев'ять знищених літаків.

При цьому раніше в США заявляли, що не готові надати Україні ATACMS, ракети, які мають дальність застосування до 300 кілометрів і можуть застосовуватися для стрільби з реактивних систем залпового вогню HIMARS. Але в ОПУ висловили впевненість, що рано чи пізно США все одно нададуть Україні ATACMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: