За один день вибухи в Криму лунали у трьох місцях – військовий журналіст

Читать на русском
Полковник ЗСУ, колишній прессекретар Генштабу повідомив, що за один день вибухи були на трьох військових об'єктах Криму.
Вибухи в Криму 9 серпня

Окрім аеродрому у Саках та складів у Новоолексіївці у вівторок, 9 серпня, вибухи лунали ще й в районі кримського аеродрому Кача – між Саками та Севастополем.

Про це повідомив військовий журналіст, полковник ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі радіо НВ.

«Ті джерела, які мені цю інформацію повідомили, безпосередньо перебували неподалік від воєнного аеродрому, назва якого – Кача. Він розташований десь за 40 кілометрів від аеродрому Саки, між Саками та фактично Севастополем. Там так само вчора була «бавовна». І кілька екіпажів пожежної служби дуже швидко рухалися вбік воєнного аеродрому Кача. Що саме там палало? Що стало причиною цього займання? Достеменно невідомо, але так само там відбувалася пожежа», – повідомив колишній прессекретар Генштабу ЗСУ.

Вибухи у Криму можуть призвести до ескалації війни з росією – NewsweekЯкщо за вибухами в Криму стоїть Україна, експерти вважають, що це може спричинити ескалацію війни. Наприклад, росія може влаштувати обстріли великих міст або атаки на українські електромережі.

Ексречник АТО також нагадав, що перші вибухи сталися неподалік від Новоолексіївки.

«Якщо ми подивимося на мапу, то відстань від складів, які вибухнули в Новоолексіївці, до найближчих українських сил оборони – 152-156 км. Немає в нас ракет поки що офіційно таких, які спроможні діяти на такій відстані... Далі вибухнуло на території Сакського аеродрому – було кілька вибухів на різних ділянках цього аеродрому, тому всі ці казочки російського Міноборони, з приводу того, що це був підпал неумисний – це брехня, цього не може бути», – заявив Селезньов.

Нагадаємо, напередодні в окупованому Криму вперше за час повномасштабної війни пролунали вибухи на військовому об’єкті. Офіційна росія наполегливо відмовляється зізнаватися у безсиллі своєї ППО, і заперечує можливе влучання ракет. В Мінооборони України чітких коментарів не надали, іронічно нагадавши про «правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях». Сьогодні вранці у зведенні Генштабу про втрати росіян була згадка про дев'ять знищених літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: