У США заявили, що не передаватимуть Україні ракети для HIMARS з дальністю в 300 кілометрів

Читать на русском
Байден готовий зробити все можливе для підтримки України, але президент США також дбає про те, щоб не дати війні в Україні перерости в Третю світову війну
РСЗВ MLRS стріляє ракетою ATACMSDefence Express

Сполучені Штати поки що не готові надати Україні ракети ATACMS, які мають дальність застосування до 300 кілометрів і можуть застосовуватися для стрільби з реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Про це заявив помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

«Є деякі речі, які, за словами президента США, він поки не готовий передавати, до них відносяться ракети великої дальності ATACMS, дальність яких становить 300 кілометрів» - заявив він, виступаючи на форумі з безпеки, який проводиться в Аспенському інституті.

За словами Саллівана, Байден готовий зробити все можливе для підтримки України, але президент США також піклується про те, щоб не дати війні в Україні перерости в Третю світову війну.

Нагадаємо, 22 липня президент США Джозеф Байден розпорядився виділити новий пакет військової та оборонної допомоги Україні на суму до 175 мільйонів доларів, яка включатиме надання зброї ЗСУ та навчання українських військових. Серед іншого ЗСУ отримають ще чотири системи HIMARS.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Україні потрібно близько 50 американських реактивних систем залпового вогню HIMARS, щоб зупинити російський наступ. А якщо проводити ефективний і швидкий контрнаступ на окупантів, тоді Україні потрібно не менше 100 систем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: