У ЗСУ розповіли, які ще аеродроми в Криму росія може використовувати для авіаударів по Україні

Читать на русском
Військовий аеродром Саки у Новофедорівці – один із п'яти кримських аеродромів, які російські окупанти можуть використовувати для зльотів літаків з ракетами.

Військовий аеродром «Саки» у селищі Новофедорівка – один із п'яти кримських аеродромів, які російські окупанти можуть використовувати для зльотів літаків, що завдають авіаційних ракетних ударів по Україні.

Про це заявив спікер Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону у середу, 10 серпня.

Аналітики пояснили, чому росія не звинуватила Україну у вибухах в КримуРосія не стала звинувачувати Україну в атаці на військовий аеродром у Криму, оскільки це стало б свідченням неефективності її ППО.

Так, на запитання, скільки в Криму є аеродромів, які росія може використати для зльоту літаків та завдання ракетних ударів по Україні, він відповів: «Там близько 5 аеродромів: ми знаємо аеродром Бельбек, Джанкой великий аеродром».

За його словами, судячи з оприлюднених відеоматеріалів, на яких зафіксовано вибухи на аеродромі «Саки», було виявлено склад боєприпасів і авіаційного озброєння, що зберігали там окупанти.

«Там розмістили окупанти літаки Су-30 СМ переважно..Ще стояли літаки Су-24.. Іл-76 був помічений там, можливо, гелікоптери – ось така техніка там зберігалася. Сподіватимемося, що її знищено, як і цей склад, тому що було видно кілька вибухів по території всього аеродрому..Тому будь-який аеродром вивести з ладу – це дуже добре. А якщо ще додатково там знищено з десяток літаків, це взагалі буде справжня розмова», - сказав Ігнат.

Спікер Повітряних сил ЗСУ уточнив, що на аеродромі «Саки» навчають корабельну авіацію сідати та чіплятися спеціальним гаком за троси – імітація посадки на палубу корабля.

«Аеродроми це надзвичайно важлива річ, яку потрібно демілітаризувати», - підсумував Ігнат.

Нагадаємо, 9 серпня в окупованому Криму пролунали кілька вибухів на військовому аеродромі у смт Новофедорівка Сакського району - поряд з авіабазою російських військових.

У міноборони росії заявили, що причиною вибуху на території аеродрому стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів». Внаслідок інциденту одна людина загинула, кілька було поранено.

У Криму окупанти на два тижні запровадили високий рівень «терористичної небезпеки».

А у ЗСУ підтвердили знищення дев'яти російських літаків у Криму на аеродромі Саки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: