Аналітики пояснили, чому росія не звинуватила Україну у вибухах в Криму

Читать на русском
Росія не стала звинувачувати Україну в атаці на військовий аеродром у Криму, оскільки це стало б свідченням неефективності її ППО.

Росія не стала звинувачувати Україну в завдання ударів по окупованому Криму, оскільки це стало б свідченням неефективності російських систем ППО.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Війна проти України почалася з Криму і ним має закінчитися – звернення ЗеленськогоЗеленський випустив нове звернення за підсумками 9 серпня, 167-го дня війни проти російських окупантів.

В ISW зазначили, що спочатку в російському міноборони заявили, що інцидент не призвів до жертв та пошкоджень авіаційної техніки. Хоча пізніше з'явилася інформація про кількох поранених, а в соцмережах поширили відео, як пожежники гасять літак, що суперечить початковій заяві міноборони.

«У кремля немає особливих причин звинувачувати Україну в завдання ударів, оскільки такі удари продемонстрували б неефективність російських систем ППО, що вже показало потоплення «Москви». Одночасність вибухів на двох різних об'єктах, ймовірно, виключає офіційну російську версію випадкової пожежі, але не виключає ні диверсію, ні далекобійний ракетний удар. Україна могла модифікувати свої ракети «Нептун» для завдання ударів по наземних цілях, але нині немає жодних доказів, що підтверджують цю гіпотезу», – вважають аналітики.

Нагадаємо, 9 серпня в селі Новофедорівка в окупованому Криму пролунали кілька вибухів поряд з авіабазою російських військових.

У міноборони рф заявили, що причиною вибуху на території аеродрому стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів».

Внаслідок інциденту одна людина загинула, кілька було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: