ЗМІ розповіли про втрати росіян на знищеному аеродромі в Криму та показали фотографії

Читать на русском
Попри те, що російська влада заявляє про відсутність втрат, на ділі вони колосальні - згоріло чимало літаків, а реальна цифра мертвих окупантів явно вище, ніж офіційні дані
Фото со спутникаThe Insider

Реальні втрати окупаційних сил російської федерації на аеродромі в Новофедорівці, біля міста Саки на території тимчасово окупованого Криму значно вищі, ніж заявляє російська влада. Знищено не менше десяти літаків і вертольотів, одиниці техніки, що залишилися, сильно пошкоджені, є руйнування інфраструктури військової бази.

Про це повідомляє видання Insider.

Втрати російських окупантів на аеродромі оцінюються наступним чином:

  • знищено або пошкоджено 8 винищувачів Су-27;
  • знищено або пошкоджено 4 винищувачі Су-30М;
  • знищено або пошкоджено 5 фронтових бомбардувальників Су-24;
  • знищено або пошкоджено 6 військово-транспортних вертольотів Мі-8;
  • знищено літак Іл-20Т;
  • знищено мінімум чотири склади боєприпасів;
  • пошкоджено ряд важливих інфраструктурних будівель.

Загальна вартість знищених літаків - від 120 до 220 мільйонів доларів. Також опубліковані супутникові знімки території авіабази до і після вибухів.

Нагадаємо, напередодні в окупованому Криму вперше за час повномасштабної війни пролунали вибухи на військовому об'єкті. Офіційно росія наполегливо відмовляється зізнаватися в безсиллі своєї ППО та заперечує можливе попадання ракет.

У Міноборони України чітких коментарів не надали, іронічно нагадавши про «правила пожежної безпеки та заборону куріння в невстановлених місцях». 10 серпня вранці у зведенні Генштабу про втрати росіян була згадка про дев'ять знищених літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: