У Запоріжжі та Дніпрі пролунали потужні вибухи – подробиці

Читать на русском
Про причини вибухів в обласних центрах не повідомляється. Наразі представники військових адміністрацій Дніпра і Запоріжжя подію не прокоментували.
Ілюстративне фото

У Дніпрі та Запоріжжі пізно ввечері 9 серпня пролунали гучні вибухи. В обласних центрах оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомляє «Суспільне» та в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Зазначається, що про причини вибухів в обласних центрах не повідомляється. Наразі представники військових адміністрацій Дніпра і Запоріжжя подію не прокоментували. До закінчення повітряної тривоги людей просять залишатися в притулках.

Водночас, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв заявив, що в місті прильотів не зафіксовано, гучні вибухи були чутні з області.

Голова ОВА назвав найгарячішу ділянку фронту на ЗапоріжжіНа сьогоднішній день найнапруженіша ділянка фронту на Запоріжжі – це кордон між Донецькою та Запорізькою областями.

Також, згодом стало відомо, що російські війська обстріляли Мирівську громаду у Нікопольському районі Дніпропетровської області з реактивних систем залпового вогню, чоловік та жінка отримали поранення.

«Російські окупаційні війська продовжують «кошмарити» наші громади. Обстріляли Мирівську громаду у Нікопольському районі. 40 пострілів з РСЗВ. За попередньою інформацією, є двоє постраждалих: чоловік та жінка дістали осколкові поранення», - повідомляє голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

Крім того, пошкоджено газопровід. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

Згодом, стало відомо, що опівночі під час нової повітряної тривоги у Запоріжжі знову було чутно два потужні вибухи.

Нагадаємо, що у вівторок, 9 серпня, російські окупаційні війська обстріляли сім громад Сумської області. Відомо, що у результаті ворожих атак постраждали дві людини.

Вранці 8 серпня над Уманню було збито російську ракету. Її уламки впали на об'єкт цивільної інфраструктури, дві особи отримали поранення. Пізніше стало відомо, що в лікарні помер один із постраждалих.

Зазначимо, що на Харківщині за добу через обстріл загинула 1 особа, 5 поранено.

Також нагадаємо, що вночі росіяни тричі обстріляли із «Градів» Нікополь. У місті пошкоджено житлові будинки та три підприємства, одна людина постраждала.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: